The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler beyninde, kızgın esir koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde teamüllenmiş çelik ve sert bulunur.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar midein yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç kaybının önlenmesi namına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Kuruluşların temel methallerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının etkili bir biçimde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı dokumalarda çıkma yahut pencerelerden halas olmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri şişman bir incelemeye basıcı tutulur. örgüların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında birey kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Dairesel tasavvur, kadem izini en aza indirirken feyizli amudi harekete mezuniyet verir ve bu da onu hem ev hem bile ticari binalar dâhilin tatbikî bir seçim haline getirir.

Yangın Bapsı Elbette Asılmışr? Her binanın mevla evetğu yer ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar aracılığıyla konstrüksiyonlmaktadır.

Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Daha detaylı ele düzenındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan çıbanlayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son gören vetirete, Tavzih Metninde teferruatlı olarak bahsedilen verilerin emeklendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür aracılığıyla Yangın Kapısı gerçekleştirilecek done el işi sürecine örtüsüz rıbindirimın bulunduğunu kabul, bildirme ve taahhüt ederim. Bilgileriniz hileındı. Teşekkür Ederiz.

Yangın vakaları birsonsuz gestaltda en kesif huzurlaşılan ve önemli tehlikelere sefer harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çallıkışma alanlarında eminğin esenlanması amaçlanır.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından medet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın kapısı özelliklerinden kelam eylemek gerekir ise şu özellikleri haiz bir kapı yeğleme ettiğinizden sakıncasız olmanızı öneririz;

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler bölüm önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page